Genç Girişimci Desteği Nedir? 18-29 Yaş Online Başvuru Yap!

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kurmak isteyen 18 ve 29 yaş arası gençlere 3 yıl süre ile yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlamaktadır. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL’dir. BAĞKUR desteği kapsamına giren gençlerin 1 senelik toplam 19.212 TL BAĞKUR Primi devlet hazinesi tarafından ödenmektedir.
Eğitim - 19/11/2023 06:44 A A

Genç Girişimci Desteği, 18 – 29 yaş aralığındaki kişilerin kendi işlerini kurması amacı ile devlet tarafından gençlere sunulan destektir. Genç girişimcilerin iş kurma konusunda maddi gereksinimleri karşılaması zor bir süreçtir. Başlangıç sermayesi konusunda zorluk yaşayan gençlerin ilk aşamada desteğe ihtiyacı olduğu bilinen bir gerçektir.

Bizler de bu yazımız da Genç Girişimci Desteği nedir? Başvuru nasıl yapılır? Gerekli evraklar nelerdir? Başvuruyu gerçekleştirmek için hangi aşamalardan geçeceğimizi sizler için derledik. Bu yazımızda Gelir vergisi, Bağ-Kur Primi ve Stopaj vergisi destekleri hakkında da bilgilendirme yapacağım.

Genç Girişimci Desteği Nedir?

Genç olarak adlandırılan 18 ve 29 yaş aralığında olup, iyi bir iş fikrine sahip olan kişilerin işlerini kurmaları konusunda devlet tarafından verilen destektir. Devlet girişimci zihne sahip ve iyi bir fikri bulunan gençlere bir çok destek vermektedir. Gerek vergiden muaflık , gerekse maddi destekler olmak üzere bir çok konuda gençlerin yanında durmaktadır.

Genç Girişimci Desteği Fırsatları Nelerdir? Hangi Destekler Veriliyor!

Genç Girişimci Desteği resmi olarak 18.05.2018 tarihinde resmi gazete ile birlikte ortaya çıkmıştır. Genç Girişimci Desteği kendi şirketlerini kurmaları için bir çok avantaj sağlamaktadır. Bu avantajlar ise;

  • -Kendi şirketlerini kuran genç girişimcilere Bağ-Kur desteği,
  • -Gelir vergisi desteği,
  • -Stopaj vergisi desteği verilmektedir.

Genç Girişimciler Şahıs Şirketi Nasıl Kurabilir? Şirket Nasıl Kurulur? – 2024

Kişisel olarak genç girişimciler küçük ve orta ölçekli şirket kurmak için bir kaç adım izlemektedir. Küçük ve orta ölçekli şirketlere şahıs şirketi denmektedir. Şahıs şirketi kurmak isteyen kişiler;

  • -Nüfus Cüzdanı Fotokopisi,
  • -Biyometrik fotoğraf,
  • -İkametgah belgesi,
  • -İmza beyanı belgesi,
  • -Tapu veya kira kontratı belgesini hazırlayarak en yakın vergi dairesine başvuru yapmanız gerekmektedir.

En kolay şekilde kurulan şahıs şirketi kurmak için yukarıda belirtilen evrakların hazırlanması durumunda hemen şirket kurulmaktadır.

Genç Girişimci Desteği Kimlere Verilir? – 2024

Genç girişimcilerin bu destekten faydalanması için gereken şartlar şunlardır;

  • -18 ve 29 yaş aralığında olmak (30 yaşından gün almamış olmak)
  • -1 Haziran 2018 tarihi itibari ile Bağ-Kur ‘dan ilk defa faydalanmak,
  • -Daha önce herhangi bir şirket açmamış olmak ve ortaklık kurmamak

Genç Girişimci Desteği Avantajaları Nelerdir?

Genç girişimci desteği, şahıs şirketi kurmak isteyen 18 ve 29 yaş arası gençlere 3 yıl süre ile yılda 75 bin TL’ye kadar elde edilecek kâr için gelir vergisi muafiyeti sağlamaktadır. 2022 yılı itibariyle en düşük BAĞKUR primi aylık 1.601 TL’dir. BAĞKUR desteği kapsamına giren gençlerin 1 senelik toplam 19.212 TL BAĞKUR Primi devlet hazinesi tarafından ödenmektedir.

Genç Girişimci Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır? Online Başvuru Yap!

Vergi Dairesi Başkanlığı resmi web sitesi olan İnteraktif Vergi Dairesi üzerinden online olarak şahıs şirketinizi kurabilirsiniz. Başvuru – Dilekçe bölümü üzerinden gerekli bilgileri doldurduktan sonra başvur düğmesine basarak işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Başvuru sonrasında inceleme süreci başlamaktadır. İnceleme sonucunda ise “Genç Girişimci Desteği ‘nden Faydalanabilir” yazılı beyan belgesini çıktı olarak almanız gerekmektedir.

Destekten faydalanabilir belgesini en yakın Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek desteklerden faydalanmaya başlayabilirsiniz.

Şahıs şirketi kurulduktan sonra destekten faydalanma sürecine kadar prim borcunuz var ise bunu SGK Müdürlüğünden de sildirebilirsiniz.

KOSGEB Belgelendirme Desteği! Başvuru Şartları! Ne Kadar?

Eğitim - 06:44 A A
BENZER HABERLER

YORUM BIRAK

YORUMLAR

Hiç yorum yapılmamış.